Google+
Pinterest
Youtube
Blogger
Flickr
Tel: 06 20 961 7889 | E-mail: info@artproof.hu

Új létesítmények tetőszigetelése

Vállaljuk tervezett, vagy már épülő létesítmények csapadékvíz elleni szigetelését. Amennyiben szaktervező által készített tervek is rendelkezésre állnak, úgy azok alapján, ha ez nincs akkor a részünkre biztosított információk, ill. helyszíni felmérés alapján javasolt megoldásokkal ingyenes ajánlatot készítünk.

Az általunk leginkább alkalmazott technológiák a modifikált bitumenes, a műanyag (pl.: PVC) és a gumi-alapú (EPDM) szigetelések. Ezen belül lehetnek ragasztott, mechanikusan rögzített vagy leterhelt rendszerek.

A tetőfödém hőszigetelésével kapcsolatban a tetőfödém készülhet egyenes, vagy fordított rétegrendben esetleg duo rétegrendi kialakításban, mely e kettő kombinációja is. Az egyenes rétegrend esetén a hőszigetelés a vízszigetelés alatt száraz, víztől védett oldalon kerül elhelyezésre. A fordított rendszernél a speciális hőszigetelés a vízszigetelés felett, a vizes oldalon kerül elhelyezésre. Utóbbi esetben a vízszigetelés kerül védettebb helyre, s így várhatóan hosszabb élettartammal bír majd (viszont ilyenkor, egy esetleges javítás, karbantartás költségesebb).
Bővebb információért, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tetőszigetelés felújítás

Meglévő, elöregedett, vagy tönkrement, esetleg átalakítás, átépítés miatt javításra váró tetőszigetelés felújítása. Az általunk leginkább alkalmazott technológiák a modifikált bitumenes, a műanyag (pl.: PVC) és a gumi-alapú (EPDM) szigetelési technológiák.

Felújításkor általában nem állnak rendelkezésre tervek vagy valós információk a szigetelés rétegrendjét illetően akkor a meglévő tetőfelület felmérésre és a meglévő szigetelési rétgrend feltárásra kerül. A feltárás során a korábban kivitelezett szigetelésről kapunk pontosabb képet, mégpedig arról hogy milyen anyagok, milyen rétegek -kerültek beépítésre, és ezek milyen állapotban vannak. Ezen  információk és igény esetén  hőtechnikai számítások után Cégünk javaslatot tesz a javításra, vagy felújításra a jelenlegi rétegrendek és a jelenlegi állapot figyelembevételével.

Felújítás során felmerülhet a tetőfödém hőszigetelő képességének fokozása is. Ebben az esetben egyenes, ill. fordított (duo) rendszerben is gondolkodhatunk. A megfelelő rendszer kiválasztásánál az épület (lakóépület, garázs, közintézmény, csarnok) adottságain túl az esztétikai megjelenés szempontjait is figyelembe lehet venni (pl: a csapadékvíz elleni szigetelőanyag színe, leterhelő réteg anyaga, összetétele, azok különböző kombinációja)

 

Tetőszigetelés javítás

Esetleges beázáskor, nedvesedés megjelenésekor mielőbb keressen fel minket a későbbi nagyobb problémát kiküszöbölése miatt, hiszen az ilyen jellegű állapotfelmérések, javaslatok, árajánlatok általában térítésmentesek.

Vállaljuk meglévő tetőszigetelések meghibásodásainak megkeresését, és lehetőség szerinti javítását. A hibajavítások lehetőségeiről általában telefonos egyeztetést követően, helyszíni állapotfelmérés alapján tudunk javaslatokat adni.

 Cégünk többéves szakmai tapasztalattal sikerült előrébb kerülnünk a hibakeresések során. Sok esetben már szemrevételezéskor találhatunk olyan hibalehetőségeket amelyek okozhatják a problémát, de segítségünkre állnak még olyan műszaki eszközök melyekkel a szigetelési hibahely-hibahelyek keresése leegyszerűsíthetőbb.
Tetőszigetelés javítással kapcsolatos információért, kérem keressen minket elérhetőségeinken!

 

 

Tetőszigetelés karbantartása

A csapadékvíz szigetelés élettartama nagymértékben függ a karbantartástól, gondozástól. Mivel számunkra fontos a Megrendelők elégedettsége és tudjuk, hogy esetleges épületekben a beázás nagy károkat és problémákat okozhat ezért meglévő, akár más kivitelező által elkészített, vagy új, általunk kivitelezett tetőszigetelések karbantartását esetleges „gyors szervizét” átalánydíjas keretszerződéssel vállaljuk. Ezzel megnövelheti a vízszigetelés élettartamát is.

Általános javaslatunk az alábbi, mely kritériumok az egyedi igényeknek, helyi adottságoknak megfelelően változtathatók.

 

Tetőszigetelés évi kétszeri felülvizsgálata (őszi lombhullás után, tavaszi fagyok elmúltával)

 

Tartalma általában:

- tetőfelületen keletkezett természetes lerakódások (lomb, por, stb. összegyűjtése, eltávolítása.

-tetőfelület szemrevételezéses átvizsgálása:

-meghibásodási kezdemények keresése

-anyag öregedési jelek keresése

-tömítések ellenőrzése

-szegélyprofilok állékonyságának ellenőrzése

-mechanikai, vagy egyéb külső hatások okozta sérülések keresése

-szigetelés elhúzódása csomópontoktól, stb.

-tetőszerelvények (páraszellőző, strangszellőző, stb.) gallérozásának ellenőrzése.

 

Hasznosított, járható tetők, teraszok

 

Tevékenységeink között megtalálható a különleges funkcióra kialakított tetőfödémek, illetve azok szigetelésének elkészítése. Ebből a kategóriából ajánljuk figyelmükbe a járható tetőket, amely a tetőfödémek egyik népszerű hasznosítási módja. Ennek során a tetőfelületen olyan szigetelési rétegrendet alakítunk ki, amely alkalmas állandó mechanikai igénybevételek elviselésére, folyamatos használatra, akár járműforgalomra is.

 

Ez a megoldás csak akkor javasolható, ha erre az épület műszaki adottságai, például teherbíró képessége, a felkerülő többletterhelés miatt, lehetőséget biztosítanak. A járható tetőknél a hő- és vízszigetelésen kívül további rétegek szükségesek, amelyek alkalmasak járófelületként, terasznak, belső udvarnak vagy akár gépkocsi parkolónak. A burkolat kialakítása a megfelelő teherelosztó, szűrő-, szivárogtató, elválasztó rétegek felvitele után lehet monolit térburkolat, pl.: partner igényeinek megfelelő előre gyártott térburkoló elemekből kialakított felület, vagy akár aszfalt is. (Ilyenkor erre szakosodott szakember bevonására kerül sor.)

A járható tetők igen sok előnyt kínálnak. Megvédik a vízszigetelést a közvetlen időjárási, mechanikai hatásoktól, igénybevételektől, emiatt várhatóan növekszik azok élettartama. A szerkezet rétegződése miatt növekszik a födém hőtehetetlensége, így nyáron lassul az alatta elhelyezkedő terek felmelegedése. És nem elhanyagolható tényező, főként a nagyvárosokban, hogy lehetőség nyílik az egyébként használhatatlan tetőterületek sokcélú igénybevételére.

 

Az előnyök mellett fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy a vízszigetelés esetleges meghibásodásakor nehezebb és költségesebb a helyreállítás.

Terasztetők esetében is vállaljuk új létesítmények teraszainak szigetelését, meglévő teraszok szigetelésének felújítását, kiegészítő hőszigetelés beépítését, vagy akár tetőkertté alakítását (lásd Növényzettel telepített tetők – tetőkert, zöldtető).

 

Növényzettel telepített tetők (tetőkert, zöldtető)

Egyre többször találkozhatunk zöldesített növényekkel betelepített tetők látványával. Cégünk több ilyen megoldásokkal büszkélkethet. Tetőfelületeket akkor lehet növényzettel telepíteni, ha a födém teherbíró képessége megfelel a rétegződések többletterheinek viselésére, ha ez a feltétel adott, akár több emeletmagasságban, igen változatos megjelenésű élő növényekkel tehetik esztétikussá, barátságossá az Önök közvetlen környezetét. Nagyon fontos az is, hogy a szigetelés jó minőségű legyen, továbbá, a vízszigetelésnek ellenállónak kell lennie a növényi gyökérzet által okozott hatásokkal szemben is. Ha ez a feltétel nem adott, akkor is segítségére lehetünk ennek kialakításával. Az épület és a környezet adottságainak figyelembevételével különböző szigetelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

A növényzettel telepített tetőknél több megoldást ajánlhatunk. Extenzív tető: szinte önfenntartó, kevés gondozást, öntözést is csak szárazság esetén igénylő növényekkel telepített tetőkert. Intenzív tető: változatos és gazdag növénykultúrával kialakított egyéb hasznosításra is alkalmas (medence, játszótér, stb.), de folyamatos gondozást igénylő tetőkert. Továbbá Cégünk forradalmian új tevékenységét a tetőfelületen kialakított konyhakertek kialakítását. Ezek segítségével kellemessé, különlegessé tehetik környezetüket. A növényzettel telepített tetők számos előnyt biztosítanak. Hozzájárulnak a szennyeződések lekötéséhez, valamint a levegő oxigén tartalmának növeléséhez, és a növények látványa nyugtatóan hat a szemlélőre. Évszakonként is pozitívan hatnak épületre és a benne élőkre, hiszen nyáron a párolgás miatt hűti és árnyékolják a tetőfelületet, télen pedig szigetelnek. Jelentős a hangelnyelő, hangtompító szerepük. Záporoknál a vízfelvevő képesség miatt csökken, illetve késleltetve jelentkezik a környezet és a csatornák löketszerű vízterhelése.

A növényzettel telepített tetőknél a vízszigetelés erősen védetté válik a környezeti hatásokkal szemben, ezért jelentősen javul várható élettartama. Hátránya lehet, hogy meghibásodás esetén a szigetelés javítása körülményesebb és költségesebb, ezért is javasoljuk ezen megoldás kivitelezését szakemberekkel elkészítetni!

 

Teraszok új kivitelezése

Vállaljuk tervezett, vagy már épülő létesítmények hasznosított,játható felületek,teraszok víz elleni szigetelését. Amennyiben szaktervező által készített tervek is rendelkezésre állnak, úgy azok alapján, ha ez nincs akkor a részünkre biztosított információk, ill. helyszíni felmérés alapján javasolt megoldásokkal ingyenes ajánlatot készítünk.

Az általunk leginkább alkalmazott technológiák a modifikált bitumenes, a műanyag (pl.: PVC) és a gumi-alapú( EPDM) szigetelések, de végzünk még bevonat (kent) szigetelési technológiát is. Járható tetőfelület szigetelésénél fordított, vagy egyenes rétegrendű megoldás (esetleg duo rendszer) is alkalmazható.

 

Teraszok felújítása

A hasznosított, járható tetőfelületek vízszigetelésének fejújítása nem csak vízszigetelési feladatokat jelent. Ezekben az esetekben a csapadékvíz elleni szigetelés felújítását különböző bontási és egyéb előkészítő munkák előzik meg. A vízszigetelés elkészítése után pedig a járófelület visszaállítása, esetleg annak felújítása, átépítése is szükségessé válik. Szigetelő szakkivitelező cégként ezen munkák végzése nem tartozik profilunkba. Ilyenkor társvállalkozók bevonásával dolgozunk, vagy ha Megbízói oldalon rendelkezésre áll ilyen jellegű kivitelezői kapcsolat, akkor készek vagyunk az együttműködésre.

            A csapadékvíz elleni szigetelés felújításánál alkalmazható modifikált bitumenes, vagy műanyag vízszigetelési rendszer esetenként a kenhető vagy bevonat szigetelések is.

            Az alkalmazandó technológia kiválasztásánál fontos a felújítandó létesítmény szerkezeti adottsága, ill. a leendő járható funkcióból eredő igénybevételek, adottságok is. Kisebb, saját ingatlan esetén is, de nagyobb, speciálisabb esetekben indokolt megfelelő tervdokumentáció készítése; mivel több szakma munkáját kell összehangolni (ennek elkészítése esetén is segítséget tudunk nyújtani ).

Felújítás során érdemes átgondolni az épület érintett szakaszának hőtechnikai adottságait, ill. az így keletkező újabb lehetőségeket is.

Szeretné igénybevenni szolgáltatásunkat? Keressen minket elérhetőségeinken!

Csarnok, ipari épületek szigetelése

 

Vállaljuk tervezett, épülő vagy már meglévő csarnokok,ipari épületek csapadékvíz elleni szigetelését. Amennyiben szaktervező által készített tervek is rendelkezésre állnak, úgy azok alapján, ha ez nincs akkor a részünkre biztosított információk, ill. helyszíni felmérés alapján javasolt megoldásokkal ingyenes ajánlatot készítünk.

 

Az általunk leginkább alkalmazott technológiák a műanyag alapú (pl.: PVC), modifikált bitumenes, és a gumi alapú (EPDM) szigetelések.

 

Csarnokok, ipari épületek tetőszigetelésének karbantartása

 

A csapadékvíz szigetelés élettartama nagymértékben függ a karbantartástól, gondozástól. Mivel számunkra fontos a Megrendelők elégedettsége és tudjuk, hogy esetleges épületekben a beázás nagy problémákat okozhat ezért meglévő, akár más kivitelező által elkészített, vagy új, általunk kivitelezett tetőszigetelések karbantartását esetleges gyors szervizét átalánydíjas keretszerződéssel vállaljuk.

 

Általános javaslatunk az alábbi, mely kritériumok az egyedi igényeknek, helyi adottságoknak megfelelően változtathatók.

Tetőszigetelés évi kétszeri felülvizsgálata (őszi lombhullás után, tavaszi fagyok elmúltával)

 

Tartalma általában:

-tetőfelületen keletkezett természetes lerakódások (lomb, por, stb.) összegyűjtése, eltávolítása.

-tetőfelület szemrevételezéses átvizsgálása:

-meghibásodási kezdemények keresése

-anyag öregedési jelek keresése

-tömítések ellenőrzése

-szegélyprofilok állékonyságának ellenőrzése

-mechanikai, vagy egyéb külső hatások okozta sérülések keresése

-szigetelés elhúzódása csomópontoktól, stb.

-tetőszerelvények (páraszellőző, strangszellőző, stb.) gallérozásának ellenőrzése.

Talajban lévő szerkezetek víz elleni szigetelése

Vállaljuk tervezett, épülő vagy már meglévő létesítmények talajban lévő szerkezetek víz és hő elleni szigetelését. Amennyiben szaktervező által készített tervek is rendelkezésre állnak, úgy azok alapján, ha ez nincs akkor a részünkre biztosított információk, ill. helyszíni felmérés alapján javasolt megoldásokkal ajánlatot készítünk.

A talajban lévő szerkezetek védelmére általánosan talajnedvesség elleni ill. talajvíznyomás elleni szigetelések készülnek. Az ilyen szigetelések gondos előkészítőmunkát, a talajvíz viszonyok (talajvízszint, rétegvizek, agresszivitás stb.) megállapítását, és különösen  gondos kivitelezést igényelnek, mivel az elkészült szigetelések utólag már nem, vagy igen magas költséggel javíthatók. Már meglévő, javítandó szigetelés esetén  átvizsgálással esetleges feltárás után más szakcégek bevonásával készítünk ajánlatot ennek helyreállítására.

Általunk leginkább alkalmazott technológia a modifikált bitumenes szigetelés , de végezzük még lágy PVC, ill. HDPE műanyag szigetelő lemezekkel is. A szerkezet kialakításánál itt is figyelembe kell venni a vízszigetelés megfelelő védelmét, a szivárgó vizek elvezetését (drén rendszer kialakítása), ill. a szerkezet szükség szerinti hőszigetelését is.

 

Üzemi víz elleni szigetelés

 

Vállaljuk tervezett, épülő vagy már meglévő létesítmények üzemi víz elleni szigetelését. Amennyiben szaktervező által készített tervek is rendelkezésre állnak, úgy azok alapján, ha ez nincs akkor a részünkre biztosított információk, ill. helyszíni felmérés alapján javasolt megoldásokkal ajánlatot készítünk. Már meglévő, javítandó szigetelés esetén átvizsgálással esetleges feltárás után más szakcégek bevonásával készítünk ajánlatot ennek helyreállítására.

 

Konyhák, Kazánterek, szociális blokkok (pl.: zuhanyzó,fürdő) stb. üzemivíz elleni szigetelése műanyag (pl.:PVC) ,bitumenes vagy kenhető (bevonat) szigetelési technológiával.

 

Víztároló

 

Csapadékvíz-tárolók, tüzivíztározó, tavak bélelésénél általunk leginkább alkalmazott technológiák a műanyag-alapú (PVC), a modifikált bitumenes és a gumi alapú (EPDM) szigetelési változatok.

 

Az anyag megválasztása függ a vízfelhasználásból adódó minőségi követelményektől, szerkezeti adottságoktól, ill. a kivitelezés körülményeitől. (pl.: a beépítéskor keletkező mérgező gázok kiszellőztethetősége, robbanás veszély, várható szerkezeti mozgások, stb.).

 

Egyéb

 

Minden olyan gondolat megvalósítása, amely a többi kategóriába nem sorolható, de az általunk alkalmazott anyagokkal és technológiákkal kialakítható.

 

Pl.: Tűzgát kialakítása lágy fedésű tetőben nem éghető anyagokból, speciális szerkezetek szigetelése (pl. spinkler tartály), magas tetők vápa kibélelése, vízhordó táska, ideiglenes kármentő, védőponyva, stb.

Ha további kérdései lennének szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük keressen fel minket bátran elérhetőségeinken!

Art Proof | 2131 Göd Szálender Dűlő 076/4 | 06 20 961 7889 | info@artproof.hu

Terasz.lap.hu | Zoldteto.lap.hu | Szigeteles.lap.hu | Hőszigetelés-Wikipédia